Management buy-out voor Lab Services

Redactie team, Brookz | May 10, 2017

Management buy-out

Lab Services uit Breda ontwikkelt en maakt al meer dan 20 jaar robotsystemen die gestandaardiseerde, hoog volume processen in laboratoria automatiseren. Het bedrijf levert onder meer aan farmaceutische bedrijven en de zaadveredelingssector. Het managementteam is al geruime tijd werkzaam binnen het bedrijf, samen met Invicta hebben zij het via een management buy-out overgenomen van de pensioengerechtigde oprichter.

Investeren

Invicta Participaties is een onafhankelijke investeerder in private equity die zich specifiek richt op bedrijfsopvolging en groei bij middelgrote MKB-bedrijven in de maakindustrie. Met deze investering speelt het in op de trend van een sterk toenemende mate van robotisering en automatisering bij grotere laboratoria, wereldwijd.

De hoogte van de transactieprijs ligt tussen de 1 en 5 miljoen euro. 

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen