Management buy-out voor Prime Meat

2010 M10 28

Management buy-out

Hoeveel Eppenga betaalt voor 100 procent van de aandelen van Prime Meat, is onbekend. Het Beverwijkse bedrijf is een producent van vers en bereid vlees. Om in de foodservice-markt de slagkracht te vergroten, is Prime Meat na de management buy-out een samenwerkingsverband aangegaan met branchegenoten Van Brussel - Trends in meat, Van Bennekom Vlees en met groothandel Deli XL.

Bedrijfsovername

‘Ik geloof dat er binnen de foodservicemarkt veel synergie tussen partijen mogelijk is’, aldus Eppenga na het bedrijf te kopen. ‘Wij verwachten dat we voordelen behalen uit bundeling van inkoopactiviteiten, logistiek, kennis en innovatie.’ Daarnaast verwachten de bedrijven samen met Deli XL de commerciële slagkracht in de horeca te vergroten en klanten een nog completer en scherper assortiment te bieden.

Het trio heeft door de alliantie een minderheidsbelang in Prime Meat genomen. Alle partijen blijven onafhankelijk opereren, waarbij er onderling doelen gesteld zijn om de voordelen op het gebied van inkoop, logistiek, assortiment en verkoop te realiseren.

artikel delen

Snel en succesvol uw bedrijf verkopen?

Anoniem je bedrijf verkopen via Brookz

Plaats een anoniem verkoopprofiel op Brookz en bereik in korte tijd meer dan 20.000 potentiële kopers!