Management buy-out voor Prime Meat

Redactie team, Brookz | October 28, 2010

Management buy-out

Hoeveel Eppenga betaalt voor 100 procent van de aandelen van Prime Meat, is onbekend. Het Beverwijkse bedrijf is een producent van vers en bereid vlees. Om in de foodservice-markt de slagkracht te vergroten, is Prime Meat na de management buy-out een samenwerkingsverband aangegaan met branchegenoten Van Brussel - Trends in meat, Van Bennekom Vlees en met groothandel Deli XL.

Bedrijfsovername

‘Ik geloof dat er binnen de foodservicemarkt veel synergie tussen partijen mogelijk is’, aldus Eppenga na het bedrijf te kopen. ‘Wij verwachten dat we voordelen behalen uit bundeling van inkoopactiviteiten, logistiek, kennis en innovatie.’ Daarnaast verwachten de bedrijven samen met Deli XL de commerciële slagkracht in de horeca te vergroten en klanten een nog completer en scherper assortiment te bieden.

Het trio heeft door de alliantie een minderheidsbelang in Prime Meat genomen. Alle partijen blijven onafhankelijk opereren, waarbij er onderling doelen gesteld zijn om de voordelen op het gebied van inkoop, logistiek, assortiment en verkoop te realiseren.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen