Management buy-out voor Schmidt Zeevis

Redactie team, Brookz | January 8, 2013

Management buy-out

Schmidt Zeevis is een ambachtelijk vers-visbedrijf, gevestigd in de havenstad Rotterdam. De onderneming heeft een eigen viswinkel, maar levert ook aan diverse hotels, restaurants, cateraars en cruiseschepen.
 

Het huidige management - Marcel van Breda en Jos van Vuren - neemt het volledige aandelenpakket van Schmidt Zeevis over van Kennemervis Groep. Beide heren hebben 50 procent van de aandelen in handen. De groep werd in 2000 eigenaar van de Rotterdamse onderneming nadat oprichter Hans Schmidt zijn bedrijf verkocht.

Bedrijfsovername

Kennemervis Groep verkoopt Schmidt Zeevis omdat het bedrijf niet past binnen de beoogde groeistrategie. De groep richt zich op verdere Europese groei in de marktsegmenten foodservice en -retail. Schmidt Zeevis wil na de bedrijfsovername voornamelijk groeien door een verhuizing en een verhoogde export van vis.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen