Management buy-out voor Schoenenreus

Redactie team, Brookz | April 11, 2012

Management buy-out

Het trio, dat opereert onder de naam New Giant, kocht het volledige aandelenpakket van voormalige eigenaar European Retail Shoe Company (ERSC). Hoeveel er met de bedrijfsovername gemoeid is, is niet bekend.

Volgens chief executie officer De Lege kan Schoenenreus met de management buy-out makkelijker overleven in het schoenenlandschap. ‘Nu het voortbestaan van Schoenenreus is gegarandeerd, richten we ons op het ontwikkelen van een eigentijdse toekomstvisie. Zo blijft er van de kleding in de winkels enkel nog sportkleding hangen, de rest wordt geschrapt. Ook zal er meer ruimte voor sportschoenen zijn, zowel van A-merken als van het private label.’

Bedrijfsovername

De Lege, Schouwenaar en Companjen hebben bij de bedrijfsovername meteen een pluk aandelen verkocht aan investeringsmaatschappij Synergia Capital Fund, in ruil voor een kapitaalinjectie.

De drie kopers zijn geen onbekende in de retail. De Lege runde al jaren Schoenenreus onder de vlag van ERSC en werkte bij Macintosh, Schouwenaar had de leiding over Zeeman en werkte bij V&D en Companjen stond aan het hoofd van Free Record Shop, had een aandeel in de verkoop van Bakker Bart en is samen met Schouwenaar eigenaar van investeringsmaatschappij Comnaar Investments.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen