Management buy-out voor Tuwi

Redactie team, Brookz | November 12, 2010

Management buy-out

Twee leden van het vierkoppige managementteam, Jeroen Tadema en Marco Mans, nemen het belang van Raymond van Turnhout over. Hoeveel het duo betaald voor het aandelenpakket in Tuwi, is niet bekend. De reden voor de management buy out is dat de huidige eigenaar Van Turnhout minder wil gaan werken. 'Minder gaan werken en een bedrijf leiden is geen goede combinatie', concludeert Mans. 'Daarom is gekozen voor deze aandelenoverdracht.'

Van Turnhout blijft wel behouden voor het bedrijf. In zijn nieuwe functie zal hij twee tot drie dagen per week voor Tuwi beschikbaar zijn en zich voornamelijk bezig houden met (de verkoop van en advisering over) snijtechnologie, platenwalsen en automatiseringsprojecten.

Bedrijf kopen

Tuwi is een importeur van machines voor plaatbewerking, buigen, boren en zagen, snijtechnologie en automatiseringsprojecten. Hoewel de economische crisiszorgde voor een verminderde vraag naar machines, trekt de markt voor het Winterswijkse bedrijf al weer aan.

'Toen de crisis begon, zijn alle grote projecten de ijskast ingegaan', zegt Mans na het bedrijf te kopen. 'Maar die projecten komen weer op gang. We hebben de laatste maanden onder andere al een paar lasers en meerdere kantbanken verkocht. De verkoop van de kleinere machines valt nog wat tegen. Maar we verwachten dat er voor de jaarwisseling nog flink zal worden geïnvesteerd.'

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen