Management buy-out voor Vanderschoot

Redactie team, Brookz | October 22, 2012

Bedrijfsverkoop

Vanderschoot is een bedrijf in de Nederlandse bloembollenteelt, dat voornamelijk levert aan grote winkelketens in heel Europa. Door een management buy-out maakt het Voorhoutse bedrijf zich los van eigenaar Univeg, een leverancier van verse producten.

 

‘De synergiën zijn afgenomen daar Univeg zich verder concentreert op haar core business, de fruit- en groente-activiteiten in Europa en de Verenigde Staten’, zegt directeur Theo de Kool. ‘Onze wegen scheiden door deze bedrijfsverkoop, maar er was een grote waardering voor onze samenwerking en we geloven dat Vanderschoot een belangrijke speler blijft in haar business.’ 

Bedrijfsovername

De bedrijfsovername komt voor rekening van het managementteam van W. Moolenaar & Zonen en door de Watertoren Hazerswoude. Deze partij heeft een belangrijk aandeel gehad in de realisatie van de management buy-out en zal als aandeelhouder naar de toekomst toe een duurzame rol nastreven bij de verdere ontwikkeling van de onderneming.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen