Management buy-out voor Vorsselmans

2011 M01 4

Bedrijf te kopen

Personeels- en financieel manager Monique Elst en commercieel manager Luuk Roozeboom nemen de touwtjes in handen bij Uitgeverij Vorsselmans door het bedrijf te kopen. Directeur Vorsselmans had geen opvolger voor het familiebedrijf. Maar begin 2010 meldde zich een overnamekandidaat die meer dan gemiddelde belangstelling toonde. 'Toen is de bal aan het rollen gegaan', zegt de voormalig eigenaar.

Toch besloot Vorsselmans om zijn bedrijf te verkopen aan twee managementleden en niet aan een MBI-kandidaat (management buy-in). 'Uiteindelijk ben ik blij dat mijn managers aan dit bedrijf leiding gaan geven.' Vorsselmans blijft wel aan als directeur van de uitgeverij.

Bedrijfsverkoop

De twee nieuwe eigenaren benadrukken dat er niet veel gaat veranderen bij het Zundertse bedrijf n de bedrijfsverkoop. 'De basis is te solide en de cultuur in en van dit familiebedrijf te uniek om de koers te wijzigen.' Behalve de naam, want vanaf begin januari gaat de uitgeverij als Uitgeverij de Bode door het leven.

Het gratis huis-aan-huisblad de Bode heeft edities in veertien plaatsen in West-Brabant en Zeeland. In totaal verschijnen wekelijks ruim een half miljoen exemplaren van de pers van de uitgeverij, waar 60 mensen werkzaam zijn.

artikel delen

Snel en succesvol uw bedrijf verkopen?

Anoniem je bedrijf verkopen via Brookz

Plaats een anoniem verkoopprofiel op Brookz en bereik in korte tijd meer dan 20.000 potentiële kopers!