Management buy-out voor Vos Logistics

Redactie team, Brookz | November 13, 2014

Bedrijfsovernames

De voorgenomen overname van Vos Logistics moet nog goedgekeurd worden door toezichthouder ACM. Momenteel is de Europese vervoerder voor 80 procent in handen van banken en andere investeerders. De onderneming uit Oss heeft de afgelopen jaren een ingrijpende transitie doorgevoerd naar een professionele en flexibele organisatie.

Voor de komende jaren is de strategie gericht op tot schonere en efficiëntere logistieke en transportoplossingen te komen, verdere kostenoptimalisatie van internationale transportnetwerken voor verpakte goederen en droge bulk en een gecontroleerde groei in logistieke dienstverlening zowel autonoom als door selectieve bedrijfsovernames.

Management buy-out

‘De nieuwe aandeelhouders zijn bereid te  investeren in deze meerjarenstrategie’, aldus het persbericht van Vos Logistics over de management buy-out. ‘Daarnaast wordt de solvabiliteit verder versterkt en de schuldpositie teruggebracht. Hiermee wordt een solide basis gelegd voor de toekomst van de onderneming.’

Een van die nieuwe aandeelhouders is dus Scheybeeck Investments, een investeerder die onder andere deelnemingen heeft in transportbedrijven Boon Transport, Buko en IJmond Transport Groep. Hoe groot het aandelenbelang is dat Noord-Hollandse investeringsmaatschappij neemt in Vos Logistics, is niet bekend.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen