Management buy-out voor Witpaard

Redactie team, Brookz | February 21, 2011

Arcadis, een onderneming die internationaal advies, ontwerp- ingenieurs- en managementdiensten levert, draagt de activiteiten van stedenbouwkundig bureau Witpaard over aan het management.

Management buy-out

Door de management buy-out is Witpaard helemaal zelfstandig. Het bedrijf, actief in stedenbouw en ruimtelijke ordening, werd eind 2004 onderdeel van Arcadis ter versterking van de lokale marktpositie in Noord en Oost Nederland. Het besluit om de bedrijfsovername ongedaan te maken komt voort uit de beperkte synergie tussen de beide bedrijven.

Met 30 medewerkers kan Witpaard concurreren in haar markt waarin kleinere bureaus de overhand hebben. 'Witpaard kan beter concurreren in de lokale omgeving, terwijl Arcadis zich vooral richt op de grotere, meer complexe projecten', aldus Rob Mooren, directeur van Arcadis Nederland. 'In dat geval is het beter om apart verder te gaan.'

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen