Management buy-out voor winkelketen Halfords

Redactie team, Brookz | July 9, 2013

Bedrijfsverkoop

Moederbedrijf Macintosh Retail Group was lange tijd op zoek naar een koper voor Halfords. Uiteindelijk is het directeur Peter-Jan Stormmesand die het volledige aandelenpakket in de winkelketen - dat onder andere auto- en fietsaccessoires verkoopt -overneemt.
 

‘De bedrijfsverkoop van Halfords heeft langer geduurd dan voorzien door de economische crisis’, zegt chief executive officer Frank De Moor van Macintish Retail Group. ‘We hebben echter niet gekozen voor snelle stappen,  omdat dit niet in het belang was van Halfords. We zijn verheugd dat Peter-Jan Stormmesand bereid is om de toekomst van Halfords verder vorm te geven. Onze betrokkenheid blijft puur financieel en zal in de loop van de komende jaren worden afgebouwd.’

Bedrijfsovername

Opvallend is dat Macintosh Retail Group de management buy-out zelf financiert. De beursgenoteerde onderneming verstrekt een lening aan Halfords ‘met de gebruikelijke financieringsafspraken’. Na de bedrijfsovername heeft Halfords een garantievermogen van circa 30 procent en daarmee een gezonde financiële uitgangspositie, staat in het persbericht.
 

De positie van Halfords wordt na de management buy-out versterkt door aanscherping van de unieke winkelformule, maar ook door een meer commercieel gerichte organisatie, stroomlijning van het winkelnetwerk en kostenverlagingen. De winkelketen is marktleider in Nederland in fietsen en auto- en fietsaccessoires, met alles voor de mobiele consument. In Nederland heeft Halfords 136 winkels en in België 2 winkels en in totaal werken er 696 mensen.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen