Management koopt bedrijf 3T

Redactie team, Brookz | November 5, 2014

Management buy-out

3T is een specialist in het ontwikkelen en leveren van elektronica en embedded systems op maat. Het Enschedese bedrijf is ruim dertig jaar geleden opgericht door Marten Eggink, die na de management buy-out door Richard Mijnheer (44) en Norbert Beltman (45) een deel van de aandelen houdt en als adviseur betrokken blijft bij 3T .

‘Ik heb 3T voor een belangrijk deel in andere handen over laten gaan met als uitgangspunt dat de onderneming een onafhankelijke, deskundige en betrouwbare co-developer voor onze klanten blijft’, aldus voormalig directeur-grootaandeelhouder Eggink.

Investeerder

PPM Oost investeert in het bedrijf. De regionale investeerder is geen onbekende van 3T. Mijnheer: ‘We kennen PPM Oost al vele jaren. Het is een betrouwbare partner die door haar hightechportefeuille gedegen kennis en een groot netwerk heeft opgebouwd in de sector. Mede via het netwerk van PPM Oost kunnen we het bedrijf verder laten groeien.’


3T is al jarenlang een middelgrote speler in de ontwikkelmarkt van micro-elektronica. Door zich actiever op de markt te begeven, verwacht de 3T-directie een grotere rol te kunnen spelen. ‘We willen doorgroeien van vijftig naar 75 medewerkers in de komende vijf tot tien jaar’, zegt Beltman. ‘We verwachten dat klanten zich steeds meer richten op hun corebusiness en daardoor kennisintensieve ontwikkelopdrachten bij externe partijen als 3T neerleggen.’

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen