Marktplaats neemt website Nieuweautokopen.nl over

Redactie team, Brookz | January 22, 2015

Strategische overname

Volgens directeur Olivier van Duijn van Marktplaats komt deze strategische overname op een logisch moment. ‘Er vindt een duidelijk zichtbare en voorspelbare verschuiving plaats naar online, als het gaat om het kopen en verkopen van nieuwe auto’s. Het is logisch om het aanbod voor de consument verder te verbreden van gebruikt naar nieuw.’ Nieuweautokopen.nl ziet dankzij de koppeling aan Marktplaats vooral kansen het merk, service en dienstverlening verder uit te bouwen.

 Doorstart

Nieuweautokopen.nl bestaat sinds 2005 maar werd vorig jaar meegetrokken in het faillissement van autohandelaar Koops Furness, dat 75 procent van de aandelen bezat. Oprichter Paul de Vries kreeg de site echter weer in eigen handen en maakte een doorstart. De online-aanbieder voor nieuwe auto's koppelt autokopers aan dealers, en laat deze een offerte uitbrengen. Deze aanvraag voor een offerte wordt vervolgens naar maximaal drie dealers doorgestuurd. Oprichter De Vries blijft de dagelijkse leiding houden over de site, die omgebouwd zal worden naar de 'look and feel' van Marktplaats. Het bedrag dat met de overname is gemoeid is niet bekendgemaakt.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen