Martijn Griffioen neemt Dutch Media Uitgevers over

Redactie team, Brookz | April 23, 2012

Bedrijfsovername

Dutch Media Uitgevers richt zich op kinderboeken, fictie en non-fictie en bestaat onder andere uit de imprints Lebowski, Moon, Carrera, Mistral, Pimento, Heleen van Royen, Carry Slee. De financiering voor de bedrijfsovername regelde beide heren via een banklening bij ABN AMRO. 

‘Met deze stap is een langgekoesterde wens in vervulling gegaan om actief te zijn op de boekenmarkt met een succesvolle speler’, zegt Wessels over de bedrijfskoop. ‘Met Dutch Media, haar mensen en auteurs verwachten wij de komende jaren nog verder te kunnen groeien.’ 

Aandelenpakket

Wessels neemt en stuk van het aandelenpakket over via zijn WMG Beheer,  de eigenaar van CNR Entertainment en muziekuitgeverij ROTC Music. De reden voor de zijstap naar de boekenbranche heeft  te maken met de interesse van Cees Wessels.

 

‘Cees is ooit begonnen in de muziek, maar heeft altijd interesse gehad voor andere media en cultuur’, aldus hoofd juridische zaken Marcus Turner. ‘Hij sprak al langer met Bart Reefman, de eigenaar van Dutch Media Uitgevers, over een samenwerking.’

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen