Mastermate neemt Fries familiebedrijf over

2011 M06 21

Strategische koop

Brinkman Bedrijven Groep is onderdeel van Mastermate, een samenwerkingsverband van technische groothandels voor de bouw. De strategische koop past in de groeistrategie van het concern in Noord-Nederland.

'Wij zijn trots dat wij met de bedrijfsovername van Straatsma Bouw en Industrie de eerste vestiging van Mastermate in Friesland kunnen realiseren', zegt directeur Richard Brinkman van Brinkman Bedrijven Groep. 'De komende maanden zal de nieuwe vestiging in het hoge noorden bij Mastermate worden ingelijfd waarna de aankoop per 1 juli een feit is.'

Bedrijfsovername

'De bedrijfsovername door Mastermate brengt extra voordelen voor onze klanten mee', zegt manager Johann Straatsma van Straatsma Bouw en Industrie. 'Samen kunnen wij de klanten in het noorden en oosten van Nederland een uitstekende dekking bieden. Daarnaast kunnen onze klanten uit een breder en dieper assortiment putten en gebruik gaan maken van een breed pakket aan diensten.'

Straatsma, die zelf zijn 'roots' in Friesland heeft liggen, zal zijn taken als manager en commercieel leider van Straatsma blijven uitvoeren. De directie zal gevoerd gaan worden door Christiaan en Richard Brinkman.

Hoeveel Mastermate betaald voor het Dokkumer familiebedrijf, dat gespecialiseerd is in onder andere ijzerwaren, gereedschappen, machines en beveiliging, is niet bekend.

artikel delen

Snel en succesvol uw bedrijf verkopen?

Anoniem je bedrijf verkopen via Brookz

Plaats een anoniem verkoopprofiel op Brookz en bereik in korte tijd meer dan 20.000 potentiële kopers!