MBI'er Joost Bogaers koopt bedrijf in zonweringsystemen

Redactie team, Brookz | March 4, 2014

Management buy-in

Sunshield is wereldwijd actief en is specialist in de productie van hoogwaardige zonwering- en lichtregelingssystemen, zowel in maatwerk als in serieproductie. Het bedrijf kwam via overnameadviseur Dutch Dream op de overnamemarkt, waarna uiteindelijk MBI-kandidaat Joost Bogaers de beste papieren had voor een management buy-in.
 

‘Ik heb diverse bedrijven bekeken en bij Sunshield had ik vanaf het begin een goed gevoel’, legt Bogaers de bedrijfsovername uit. ‘Het heldere profiel dat Dutch Dream van het bedrijf schetste was volledig en compleet. Dit profiel kwam één-op-één overeen met het beeld dat oud-eigenaar Gerard van Holstein schetste in de gesprekken. Mede hierdoor is het hele overnameproces zeer constructief en in een goede sfeer verlopen.'

Bedrijf verkopen

Bogaers heeft uitgebreide internationale ervaring als directeur in diverse landen. Naarmate de organisaties waar hij leiding aan gaf groter werden, begon hij het pure ondernemen steeds meer te missen. Vooral het internationale karakter van de onderneming maakte Sunshield het ideale bedrijf.
 

‘Als ik twintig jaar jonger was geweest, dan had ik mijn bedrijf nog niet verkocht', bekent Gerard van Holstein. ‘Ik denk in Joost de man gevonden te hebben die de onderneming kan voortzetten en kan uitbouwen. Daar heb ik het volste vertrouwen in.’

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen