MBI-kandidaat en participatiemaatschappij kopen Humeca

Redactie team, Brookz | April 18, 2014

Management buy-in

Het Enschedese Humeca is actief op het gebied van productontwikkeling, assemblage en wereldwijde verkoop van medische instrumenten ten behoeve van de behandeling van brandwonden en huidtransplantaties. Vanwege de pensioengerechtigde leeftijd van de oprichters heeft Holland Venture het bedrijf samen met Arnoud van Velzen overgenomen. De oprichters zullen de komende periode als adviseur betrokken blijven bij de bedrijfsoverdracht.
 

‘Humeca is een prachtig bedrijf met jarenlange kennis en ervaring op het gebied van huidtransplantaties’, legt Van Velzen de management buy-in uit. ‘Mijn doel is het bedrijf de komende jaren verder te professionaliseren, meer naamsbekendheid te genereren en toegang te creëren tot nog meer wereldwijde verkoopmarkten. Holland Venture is een professionele sparringpartner die mij zal helpen de groeiambities waar te maken.’

Investeerder

Holland Venture is een van de eerste onafhankelijke participatiemaatschappijen in Nederland. Sinds haar oprichting in 1981 realiseerde de investeerder meer dan 115 investeringen op succesvolle wijze. Op dit moment investeert Holland Venture vanuit twee actieve fondsen; een fonds gericht op groeiende Nederlandse mkb-ondernemingen binnen thema’s zorg, digitalisering en duurzaamheid en een fonds gericht op innovatieve zorgondernemingen.
 

‘Humeca beschikt over een technologie waarmee een grote kwaliteitsverbetering in de behandeling van brandwonden gerealiseerd kan worden’, aldus managing partner Hubert Verbeek van Holland Venture. ‘Het bedrijf heeft een aanzienlijke groeipotentie; we zien geografische expansiemogelijkheden in landen als Amerika, Rusland, India, China, Irak en Brazilië. Tevens is productontwikkeling in nieuwe markten als plastische chirurgie mogelijk. Wij zien in Arnoud van Velzen dé ondernemer die deze groeipotentie kan realiseren.’

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen