MBI-kandidaat koopt bedrijf Flex-Film International

Redactie team, Brookz | January 14, 2014

Management buy-in

Flex-Film International is een groothandel gespecialiseerd in flexibele verpakkingsfolies, die worden gebruikt voor uiteenlopende toepassingen zoals voor het verpakken van AGF, flessen frisdrank,  cosmetica. In tegenstelling tot veel andere ondernemingen heeft Flex-Film weinig last gehad van de crisis.

Maar toch leek de financiering van de management buy-in nog een probleem te vormen. ‘Zelfs bij een succesvolle en crisisbestendige onderneming als deze bleek het verkrijgen van overnamefinanciering niet eenvoudig’, zegt Marcus Gillioen. ‘We zijn erg content dat het uiteindelijk gelukt is met Rabobank Amsterdam.’

Bedrijven te koop

De eerste dagen als nieuwe eigenaar bij Flex-Film zitten er inmiddels op. Gillioen: ‘De komende maanden gebruiken we om de onderneming te leren kennen. De kennismaking met werknemers was zeer positief. Ook hebben we al een aantal klanten bezocht.’
 

De verkopende ondernemers Marcel Kruiper en Daniel Wouters blijven de komende maanden nog actief in Flex-Film om een zo soepel mogelijke bedrijfsoverdracht te realiseren. ‘We hebben dan ook het volste vertrouwen de groei de komende jaren door te kunnen zetten’, aldus Gillioen, die tijdens de bedrijfsovername werd bijgestaan door Marktlink Fusies & Overnames.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen