MBI-kandidaat koopt aandelenbelang in softwarebedrijf

2013 M11 22

Bedrijfsovername

Treparel is een softwareproducent gespecialiseerd in big data-analyse en visualisatiesoftware. Deze software stelt bedrijven in staat om inzage te genereren in grote, omvangrijke en gecompliceerde datasets waaronder patenten, e-mails, websites, contracten, CV's en meer. Klanten zijn onder andere Philips, NXP Semiconductors en de Europese Commissie. 

De 42-jarige Kleinhoven heeft een achtergrond in de IT, waar hij jarenlang in diverse commerciële managementfuncties werkte. De nieuwe mede-eigenaar zal zich de komende tijd met name richten op de algemene leiding van Treparel, met een nadruk op de implementatie van de strategie en commerciële expansie van het bedrijf.

Kleinhoven werd tijdens de bedrijfsovername bijgestaan door BuyInside, die werd benaderd door een participatiemaatschappij (en tevens aandeelhouder). De investeerder zocht een commerciële ondernemer met ervaring in de IT-sector, die naast de oprichter invulling en structuur geeft aan de verdere groei van Treparel. Na een wederzijdse verkenningsperiode heeft Kleinhoven een aandelenbelang verworven in het Delftse bedrijf.

artikel delen

Snel en succesvol uw bedrijf verkopen?

Anoniem je bedrijf verkopen via Brookz

Plaats een anoniem verkoopprofiel op Brookz en bereik in korte tijd meer dan 20.000 potentiële kopers!