Management buy-in voor oud-directeur New York Pizza

Redactie team, Brookz | November 19, 2013

Bedrijfsoverdracht

Egro Worldwide is een groothandel in vlees, vis, wild en gevogelte. Het Utrechtse bedrijf verwerkt en bereidt vlees, vis, wild en gevogelte op authentieke wijze in een eigen verwerkruimte, keuken en rokerij. Voormalig eigenaar Jan de Groot (77) is ruim 50 jaar actief geweest in de verswereld en vond het een goed moment voor een bedrijfsoverdracht om te gaan genieten van een rustigere fase in zijn leven.
 

Koper Bart Jan Wijsman (50) werkte dertien jaar bij New York Pizza, waar hij in 1998 werd binnengehaald als directeur om groei en beheersing te brengen. 'In het begin was het alsof je door een stofwolk op een bouwplaats liep omdat er zoveel gebeurde', zegt de kersverse eigenaar in de nieuwste Brookz. 'Maar op een zeker moment miste ik het ondernemerschap, het met de voeten in de klei staan.'
 

In 2011 deed hij zijn minderheidsbelang van de hand en tijdens een lange vakantie met het gezin vormde Wijsman zich gedachten over hoe hij zijn drang naar eigen ondernemerschap kon invullen. Dat resulteerde in de bedrijfsovername van Egro Worldwide, waar Wijsman ruim een miljoen euro voor betaalde. Wijsman werd tijdens de bedrijfsovername bijgestaan door BDO Corporate Finance.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen