Management buy-out ingenieursbureau Tegema

Redactie team, Brookz | September 27, 2013

Herfinanciering

Begin dit jaar hebben Van Dijk en de directie besloten op eigen kracht de overname te gaan regelen. In het huidige economische klimaat wisten ze dat dit geen eenvoudige opgave was. Al vrij snel werd duidelijk dat huisbankier ING mee wilde denken over een herfinanciering van het bedrijf. Dat is naar grote tevredenheid van alle partijen gelukt.

Van Acht: ‘We wilden geen ellenlang traject van onderhandelingen. Met Jan van Dijk waren we er snel uit en ons voorstel viel goed bij de bank, evenals onze strategie en meerjarenplan. Een mooie bevestiging dat de ingeslagen weg de juiste is.’

Management buy-out

Van den Broek en Van Acht hebben eind 2011 het roer omgegooid. De daaruit voortgekomen vernieuwde organisatie en marktbenadering heeft gezorgd voor het beste resultaat in de historie van Tegema in 2012.

Van den Broek: ‘Door de platte organisatie zijn we in staat gebleken de lijntjes erg kort te houden. We zitten bovenop de bal. Daarbij moet vermeld worden dat onze collega’s ook meteen snapten waar we met z’n allen naar toe wilden. Er ontstond een werkklimaat waarin onze collega’s zich verder individueel konden ontwikkelen. De neuzen stonden daarmee gauw dezelfde kant op.’ 

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen