Meerderheidsbelang BB Capital Investments in online drogist

Redactie team, Brookz | October 10, 2011

De kapitaalinjectie moet er onder andere voor zorgen dat Drogisterij.net kan groeien. Naar verwachting is de omzet door samenwerking met de informal investor de komende jaren twee keer zo hoog als nu het geval is. De organisaties gaan er vanuit dat consumenten over tien jaar een derde van hun uitgaven online doen, weet Emerce.

Meerderheidsbelang

De precieze aandelenverdeling is niet bekend gemaakt. Jaap Santifort blijft aan als aandeelhouder en directeur. Ook is bekend dat de participatiemaatschappij een meerderheidsbelang heeft. Als stelregel hanteert de investeerder dat zij uitgaat van een transactiewaarde tussen de 4 miljoen en 50 miljoen euro bij de investeringen die ze doet.

Door de deelname in Drogisterij.net bevindt de investeringsmaatschappij zich meteen in een online consortium. Drogisterij.net maakt namelijk deel uit van het nieuwe digitale warenhuis Luccy.nl, waarin meerdere ‘online retailers’ hun krachten bundelen.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen