Meerderheidsbelang KVSA in SeaMar Services

2011 M05 4

De IJmuidense maritieme dienstverlener KVSA neemt een meerderheidsbelang in het Helderse SeaMar Services. Hoe groot het aandelenpakket is dat KVSA in handen krijgt en tegen welke prijs, is niet bekend.

Bedrijfsovername

De bedrijfsovername biedt KVSA en SeaMar Services de mogelijkheid om de dienstverlening op het gebied van offshore logistiek verder uit te breiden. Den Helder is binnen Nederland bijvoorbeeld de grootste uitvalsbasis voor zogenaamde 'shared offshore'-schepen, een dienstentak waar KVSA al langer in geïnteresseerd is.
 

De Noord-Hollandse ondernemingen waren sinds het najaar van 2010 al in gesprek over een samenwerkingsverband tussen de twee bedrijven. 

Synergie

KVSA heeft zich de afgelopen jaren succesvol begeven op de markt voor scheepsafhandeling voor de offshore-industrie en kan met deze bedrijfsovername zijn diensten op dit gebied verder uitbreiden. Daarnaast zijn de klantenkringen van beide bedrijven complementair, zodat er synergie is. Verder zijn er op het gebied van personeel, administratie en inkoop schaalvoordelen te behalen.

artikel delen

Snel en succesvol uw bedrijf verkopen?

Anoniem je bedrijf verkopen via Brookz

Plaats een anoniem verkoopprofiel op Brookz en bereik in korte tijd meer dan 20.000 potentiële kopers!