Meerderheidsbelang KVSA in SeaMar Services

Redactie team, Brookz | May 4, 2011

De IJmuidense maritieme dienstverlener KVSA neemt een meerderheidsbelang in het Helderse SeaMar Services. Hoe groot het aandelenpakket is dat KVSA in handen krijgt en tegen welke prijs, is niet bekend.

Bedrijfsovername

De bedrijfsovername biedt KVSA en SeaMar Services de mogelijkheid om de dienstverlening op het gebied van offshore logistiek verder uit te breiden. Den Helder is binnen Nederland bijvoorbeeld de grootste uitvalsbasis voor zogenaamde 'shared offshore'-schepen, een dienstentak waar KVSA al langer in geïnteresseerd is.
 

De Noord-Hollandse ondernemingen waren sinds het najaar van 2010 al in gesprek over een samenwerkingsverband tussen de twee bedrijven. 

Synergie

KVSA heeft zich de afgelopen jaren succesvol begeven op de markt voor scheepsafhandeling voor de offshore-industrie en kan met deze bedrijfsovername zijn diensten op dit gebied verder uitbreiden. Daarnaast zijn de klantenkringen van beide bedrijven complementair, zodat er synergie is. Verder zijn er op het gebied van personeel, administratie en inkoop schaalvoordelen te behalen.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen