Meerderheidsbelang voor Staay Food in branchegenoot

2011 M05 25

Door de gedeeltelijke bedrijfsovername ontstaat een concern met een wereldwijde omzet van 475 miljoen euro. Beide Barendrechtse bedrijven vullen elkaar aan; Hispa Fruit is een fruithandelaar met eigen teeltbedrijven en het grotere Staay levert zowel groenten als fruit.

Overnamemarkt

Staay Food is zeer actief op de overnamemarkt de laatste jaren. Onlangs kocht het Zuid-Hollandse familiebedrijf nog nog een citrusplantage van 150 hectare in Argentinië en een jaar geleden werd Frupaks Fruit ingelijfd, een groothandel in appels en peren in Deil.

'De transactie van Hispa Fruit sluit aan bij onze strategie, ook van eerdere overnames en die nog op de agenda staan', zegt directeur Rien Panneman van Staay Food Group tegen AFG.nl. 'Deze schaalgrootte past helemaal in de professionalisering van onze groep.'

Onderhandelingen

Zowel Hispa Fruit als Staay Food zullen zelfstandig blijven opereren en hun eigen identiteit behouden. De overname heeft geen directe gevolgen voor de werkgelegenheid. Het huidige management blijft verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen Hispa Fruit.

'De onderhandelingen zijn snel gegaan', bekent Gonzalez tegen AFG.nl. 'We hadden gelijk het juiste gevoel om er op de goede manier uit te komen. De afgelopen dagen heb ik heel rationeel beleefd. Ik denk wel dat de komende tijd er wat meer emotie bijkomt kijken, want het is toch je kindje dat je een beetje moet loslaten.'

artikel delen

Snel en succesvol uw bedrijf verkopen?

Anoniem je bedrijf verkopen via Brookz

Plaats een anoniem verkoopprofiel op Brookz en bereik in korte tijd meer dan 20.000 potentiële kopers!