Meerderheidsbelang voor VCN in United Capital

Redactie team, Brookz | April 20, 2011

De Veldsink Groep heeft een meerderheidsbelang in United Capital verworven. United Capital-directeur Jeroen Walhout krijgt een 'aanmerkelijk belang' in de nieuwe organisatie en wordt directeur wordt van de hypotheekdivisie van VCN. 

Bedrijfsovername

'Beide organisaties zijn zeer complementair', zegt VCN-directeur Stefan Bell over de samenwerking. 'VCN kan alle binnendienstwerkzaamheden van intermediairs overnemen via VCN Support, terwijl de ICT-activiteiten van beide bedrijven worden samengevoegd binnen één centraal platform.'
 

Door de bedrijfsovername denkt de nieuwe combinatie ook meer efficiency te kunnen bieden bij diensten als advisering (berekeningssoftware en marketingondersteuning), verwerking, administratie en kantoorondersteuning.

Aandelenbelang

De Veldsink Groep had in 2010 een provisieomzet van 8,1 miljoen euro en een volmachtvolume van 30 miljoen euro. Van United Capital zijn geen cijfers beschikbaar, maar Bell schat dat de gezamenlijke hypotheekproductie op dit moment circa 600 miljoen euro bedraagt.
 

Hoeveel VCN betaalt voor een meerderheid van het aandelenbelang, is onbekend.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen