MeteoConsult verkocht aan Amerikanen

Redactie team, Brookz | January 7, 2014

Bedrijf verkopen

MeteoConsult werd in 1986 opgericht door weerman Harry Otten en ontwikkelde zich tot Europees marktleider. De medewerkers leveren weersinformatie en geavanceerde beslissingssystemen aan een breed scala van bedrijven die de impact van het weer op veiligheid, planning, winst en milieu willen optimaliseren.
 

‘Wij verwachten onze rol als kennis en research centrum voor de MeteoGroup verder te kunnen uitbouwen’, legt directeur Peter Stoter van MeteoConsult de bedrijfsverkoop uit. ‘Onze Nederlandse klanten zullen dan ook als eerste kunnen profiteren van het beschikbaar komen van nieuwe technologieën en adviessystemen. 

Bedrijfsovername

General Atlantic is een investeringsmaatschappij met belangen in bedrijven in de financiële, technologische en health care-markt. De Amerikanen kopen de aandelen van The Press Association, dat via een geleidelijke overname eigenaar is geworden van MeteoGroup.
 

‘MeteoGroup is een snelgroeiend Europees bedrijf met een wereldwijd bereik’, zegt directeur John Bernstein uit. ‘Het bedrijf creëert innovatieve producten en diensten op het gebied van weerdata. We willen daarom bijdragen aan een internationale groeistrategie.’

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen