Miljoeneninvestering voor Nederlandse Bright Computing

Redactie team, Brookz | August 8, 2014

Investeerders

Bright Computing is een ontwikkelaar van software die wordt gebruikt voor het beheer en inrichting van grote serverparken. De Amsterdamse, opgericht door Matthijs van Leeuwen, heeft momenteel klanten als NASA, Intel en Boeing. Tijdens een eerste financieringsronde haalde Bright Computing al geld op bij het Amerikaanse Draper Fisher Jurvetson (DFJ) en het Britse DFJ Esprit. De huidige investeerders participeren in een tweede ronde wederom mee, samen met nieuwkomers Prime Ventures en ING Corporate Investments. In totaal krijgt Bright Computing 14,5 miljoen dollar aan groeigeld ter beschikking. Hoe groot het aandelenbelang is dat oprichter Van Leeuwen ditmaal moet afstaan, is niet bekend.

Kapitaalinjectie

‘Ik ben trots en enthousiast dat we zulke prestigieuze investeerders aan boord weten te krijgen’, zegt Van Leeuwen over de kapitaalinjectie. ‘Ik kijk er naar uit om samen te werken en te leren van hun ervaring, nu het bedrijf een nieuwe groeifase ingaat. Het groeigeld besteedt Bright Computing aan de doorontwikkeling van de technologie en het uitbreiden van het partnernetwerk voor de ondersteuning van de nieuwe Hadoop- en open stack-klanten. De softwareleverancier voor serverclusters hoopt snel te groeien in die markten. 

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen