Miljoenenovername van Voetbalzone.nl

Redactie team, Brookz | March 8, 2013

Bedrijf te kopen

Voetbalzone.nl is twaalf jaar geleden opgericht door Thijs Freriks. Op de website wordt al het voetbalnieuws uit binnen- en buitenland geplaatst en wedstrijdverslagen geschreven. KoperPerform Group is een Brits beursgenoteerd bedrijf dat een toeleverancier van online sportnieuws, beelden en statistieken is.

‘Nederland is één van de leidende mediamarkten van Europa’, zegt directeur Oliver Slipper van Perform. ‘Door dit bedrijf te kopen krijgen we meteen een stevige positie in de markt. We willen groeien door meerdere bedrijfsovernames van lokale kampioenen. De bedrijfsovername van Voetbalzone.nl is daar een goed voorbeeld van.’

Overnamesom

Eerder namen de Britten al het Nederlandse Global Sports Media over voor 4,8 miljoen euro van oprichter Arjen Robijn. De overnamesom van Voetbalzone.nl ligt op 2 miljoen euro. Dit bedrag kan nog oplopen tot 12,5 miljoen euro, gebaseerd op de ebitda in de jaren 2013, 2014 en 2015.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen