Miljoenenovername voor Datumprikker.nl

Redactie team, Brookz | October 22, 2014

Bedrijfsovername

Datumprikker.nl is marktleider in Nederland op het gebied van groepsafspraken, met maandelijks ruim 1 miljoen gebruikers. Ook in het buitenland heeft het bedrijf een aardige voet in de grond; met Plantomeet.com worden zo’n zeven miljoen gebruikers bereikt.

‘Datumprikker is een voor de hand liggende uitbreiding’, zegt oprichter David van Brakel van Week Calendar over de bedrijfsovername tegen Het Financieele Dagblad. ‘Het doet waar secretaresses over de hele wereld mee bezig zijn: agenda’s naast elkaar leggen om een tijdstip te vinden voor een afspraak.’

Investeerder

De overname van Datumprikker.nl door Week Calender had Van Brakel al eerder af willen ronden, maar een groot onderhandelingspunt bleek de waardering van het bedrijf. ‘Wat betaal je voor een gebruiker van Datumprikker of Week Calendar? Daar is het over gegaan’, aldus Van Brakel.

Het duurde langer dan verwacht om met de aandeelhouders tot een akkoord te komen en om het benodigde kapitaal bij elkaar te krijgen. Mede door een kapitaalinjectie van investeerder TIIN Capital wordt de overname van het miljoenenbedrag gefinancierd, maar een belangrijk deel wordt uitbetaald in aandelen aan oprichter Geert Merkelbach van Datumprikker.nl.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen