Miljoenenovername voor Drukwerkdeal.nl

Redactie team, Brookz | February 21, 2014

Bedrijfsverkoop

Vistaprint, een aanbieder van marketingproducten en -diensten, neemt het volledige aandelenpakket in People&Print Group over. De meest bekende website van dit Deventer bedrijf is Drukwerkdeal.nl, een internetdrukkerij waar oprichter Marce Aarnink in 2005 mee startte. Aarnink: ‘Ik ben trots op de bedrijfsverkoop, natuurlijk’, zegt hij tegen Sprout. ‘Maar het is nooit mijn intentie geweest multimiljonair te worden, ik wilde het bedrijf groter maken.’"
 

Na een reeks van bedrijfsovernames groeide Drukwerkdeal.nl uit tot een bedrijf met een omzet van 34 miljoen euro en een bedrijfsresultaat van 3 miljoen euro vorig jaar. Daarmee betaalt Vistaprint een multiple van 8,3 keer de EBITDA, berekende hetzelfde ondernemersplatform.
 

Aarnink voelde wel dat het tijd werd voor een volgende stap. ‘De concurrentie vanuit het buitenland neemt met de dag toe’, vervolgt hij op Sprout. ‘Het is altijd mijn droom geweest om een grote Europese speler op te bouwen, maar dat kunnen we niet snel genoeg op eigen kracht.' Aarnink blijft na de bedrijfsovername in dienst van Vistaprint als managing director.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen