MKB Fonds investeert in vlees- en maaltijdenproducent

Redactie team, Brookz | September 5, 2014

Bedrijfsopvolging

Van Ruiten Food is een totaalleverancier van vlugklaar-vleesproducten, maaltijdcomponenten en convenience producten. Met het bijna behalen van de pensioengerechtigde leeftijd was het voor de gebroeders Eelco en Gerard van Ruiten in 2014, in combinatie met de sterke groei die Van Ruiten Food de laatste jaren doormaakte, de tijd rijp om de onderneming naar een volgende fase te brengen.

Met het oog op de toekomst en wegens gebrek aan bedrijfsopvolging binnen de familie werd in 2008 al een derde directeur-aandeelhouder binnengehaald in de persoon van Jurrie Rötgers, die daarvoor bij Albert Heijn als senior category manager en senior buyer werkzaam was. ‘Met het toetreden van MKB Fonds als aandeelhouder hebben we een solide financiële partner aan boord voor de toekomst en kunnen de heren Van Ruiten tevreden achterom kijken naar deze voortzetting’, aldus Rötgers. ‘Samen met MKB Fonds hebben we een heldere groeistrategie geformuleerd.’

Investeerder

MKB Fonds investeert in degelijke en volwassen (familie-)bedrijven in het Nederlandse midden- en kleinbedrijf en richt zich met name op investeringen bedoeld voor bedrijfsopvolging. De investeerder heeft momenteel participaties in Pool Trading, TopKip en Hollandirect.

‘Van Ruiten Food is een schoolvoorbeeld van het succes van goed geleide familiebedrijven’, zegt partner Thomas Wals van MKB Fonds. ‘De heren Van Ruiten hebben met een duidelijke visie ingespeeld op de vraag naar vlees-, maaltijd- en convenienceproducten en daar voor de lange termijn in geïnvesteerd. Van Ruiten Food past zodoende perfect in onze beleggingsstrategie.’

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen