MKB Fonds neemt belang in Mosa Glas

Redactie team, Brookz | January 11, 2016

Familiebedrijf Mosa Glas uit het Limburgse Echt behoort met een omzet van circa 20 miljoen euro tot de top 3 grootste onafhankelijke toeleveranciers c.q. glasgroothandels van vlakglas in de Benelux. De onderneming is toeleverancier van diverse glasproducten waaronder isolatieglas, brandwerend, akoestisch en veiligheidsglas alsmede diverse op maat geassembleerde vlakglas producten. De onderneming telt 33 vaste medewerkers waarbij circa 50% van de omzet in Nederland wordt gerealiseerd en de andere helft in België.

De aandelen in Mosa Glas werden gehouden door algemeen directeur Marcel Tinnemans (49) en zijn zuster Nicole Tinnemans samen met haar partner Wim Hekkens. Marcel ziet de markt aantrekken en wilde graag een strategische investeerder aan boord halen om verdere groei te realiseren. Nicole Tinnemans en Wim Hekkens daarentegen wilden graag hun aandelenbelang verzilveren en overdragen aan een strategische investeerder die een zelfde lange termijn horizon heeft. De familie werd bij haar zoektocht naar een geschikte investeerder geadviseerd door Aeternus Corporate Finance.

MKB Fonds beheert momenteel drie gesloten fondsen, met een totaal beheerd vermogen van circa EUR 35 mln., gefinancierd door de uitgiftes van MKB Obligaties en MKB Aandelen aan particuliere beleggers.  De MKB-bedrijven in deze fondsen realiseren gezamenlijk meer dan EUR 150 miljoen omzet en bieden direct werkgelegenheid aan honderden werknemers in binnen- en buitenland. MKB Fonds investeert en participeert in volwassen Nederlandse MKB-bedrijven met een bewezen marktpositie en goede vooruitzichten.

Marcel Tinnenmans en MKB Fonds hebben samen in de nieuwe samenstelling nagenoeg alle aandelen van Mosa Glas. Een klein deel van de aandelen ligt bij een aantal key-personeelsleden. Over de verkoopprijs doen partijen geen mededelingen.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen


Nieuwste bedrijven te koop ontvangen?

Inschrijving Brookz nieuwsbrief
Schrijf je in voor de Brookz nieuwsbrief en ontvang tweemaal per week het nieuwste bedrijvenaanbod in je inbox!
 




Reden interesse