MKB Fonds neemt meerderheidsbelang in Groveko

Redactie team, Brookz | August 13, 2015

Buy and build

Groveko is in 2004 gekocht door de Wageningse ondernemer Coen Blees. Het bedrijf was toen een regionale speler met een omzet van circa € 3 mln en 10 personeelsleden. Met een actieve ‘buy and build-’ strategie vormde Blees de bedrijven om tot een landelijke speler, met vestigingen in Ede, Leiden en Oss. In de afgelopen jaren groeide de onderneming verder, onder andere door de overname van het Zwolse bedrijf Ewepo, naar op dit moment 70 personeelsleden en een landelijke dekking. 

Professionalisering

MKB Fonds gaat de directie van Groveko ondersteunen bij het verder professionaliseren van de onderneming en de ingeslagen ‘buy and build-’ strategie. MKB Fonds is een investeringsmaatschappij die op dit moment twee gesloten fondsen beheert met een totaal ingelegd vermogen van 20 miljoen euro. De MKB-bedrijven in deze fondsen hebben gezamenlijk meer dan € 100 mln omzet.

Een bedrijf (gedeeltelijk) kopen of verkopen? Kijk op ons overnameplatform

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen