Moonen Packaging neemt Paperlinx over

Redactie team, Brookz | May 11, 2015

Failliet

PaperlinX werd in april failliet verklaard. Het bedrijf is met 500 werknemers internationaal actief. De Europese activiteiten zijn echter verliesgevend en reorganisaties hadden weinig effect. ING wilde geen krediet meer verlenen waarop na surseance het faillissement werd aangevraagd. Verschillende onderdelen, waaronder die in Zutphen, worden nu verkocht. De omzet van de verkochte activiteiten schommelt rond de 40 miljoen euro.

Doorstart

De zestig Zutphense medewerkers blijven na deze bedrijfsovername in dienst en de divisie van PaperlinX gaat verder als Moonen Packaging. Het familiebedrijf uit Weert heeft al zestig jaar een groothandel in verpakkingen, schrijft het FD. Het bedrijf zou altijd winstgevend zijn geweest. In 2014 bedroeg de nettowinst 750.000 euro.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen