NCOI lijft twee opleidingsinstituten in

2011 M07 25

Met de bedrijfsovername versterkt NCOI zijn positie als marktleider op het gebied van opleidingen en trainingen, specifiek voor werkenden. De twee overgenomen bedrijven behoren hierdoor - evenals Scheidegger - tot de NCOI Opleidingsgroep.

Strategische overname

NCOI bouwt verder aan zijn ‘huis van merken’ waarbij elk merk zijn eigen marktsegment bedient. De strategische overname van Compu’Train en Twice was nodig, omdat bedrijven steeds vaker vroegen naar vakopleidingen en cursussen.

'Volume is belangrijk in de opleidingenmarkt’, zegt directeur Robert van Zanten van NCOI tegen Computable. ‘Wij zijn een paar jaar geleden begonnen met erkende ict-opleidingen zoals mbo's en hbo's, maar dit groeide zo sterk dat wij hebben besloten tot deze bedrijfskoop om onze klanten een pakket te kunnen bieden voor al hun ict-opleidingen.'

Sterke merken

Compu’Train is de bekendste en een van de grootste ICT opleiders van Nederland. Twice is een gespecialiseerde opleider op het gebied van ICT trainingen met een aparte divisie voor opleidingsportals en -administratie voor grote organisaties.

'De bedrijven zullen apart blijven bestaan, omdat de merken zo sterk zijn’, legt directeur Marcel van den Berg van Compu’Train en Twice uit. ‘Bovendien is er een aanzienlijk verschil in specialisaties. Twice richt zich op opleidingen in development en applicatie-ontwikkeling. Bij Compu'Train ligt de nadruk op migratie, systeembeheer en trainingen met een open rooster, waarop iedereen zich kan inschrijven.'

artikel delen

Snel en succesvol uw bedrijf verkopen?

Anoniem je bedrijf verkopen via Brookz

Plaats een anoniem verkoopprofiel op Brookz en bereik in korte tijd meer dan 20.000 potentiële kopers!