Nedac Sorbo lijft failliete Bremtex in

2011 M06 22

Bremtex, specialist in sokken, ondergoed en T-shirts, kwam in de problemen doordat het bedrijf de hoge financieringslasten uit het verleden niet meer kon opbrengen. 

Groei versnellen

Het management en een aanzienlijk deel van het personeel van Bremtex heeft nu onderdak gevonden door de bedrijfsovername bij Nedac Sorbo, een specialist in non-food artikelen zoals schoonmaakartikelen, dierbenodigdheden, kantoorartikelen, producten voor persoonlijke verzorging en mode. Via haar dochter Sorbo Fashion worden de activiteiten van voormalig Bremtex doorgezet.

'We zijn blij dat we de interne problemen uit het verleden achter ons kunnen laten', zegt voormalig directeur Richard Brinkman van Bremtex en toekomstig directeur van Sorbo Fashion. 'In Nedac Sorbo hebben we een bedrijf gevonden dat een bestaande succesvolle Fashion business voert die onze groei kan versnellen.'

Bedrijfsovername

Eind vorig jaar nam Nedac Sorbo al Ipko-Amcor over, een groothandel op het gebied van private label-damesbeenmode. De panty's en pantykousjes worden onder meer verkocht bij Zeeman, Wibra, Hema, V&D en Albert Heijn.

Het Duivense bedrijf kocht het belang van 66,7 procent in Ipko-Amcor van Antea Participaties. De resterende 33,3 procent van de aandelen in de Zoetermeerse onderneming nam Nedac Sorbo van het management over.

artikel delen

Snel en succesvol uw bedrijf verkopen?

Anoniem je bedrijf verkopen via Brookz

Plaats een anoniem verkoopprofiel op Brookz en bereik in korte tijd meer dan 20.000 potentiële kopers!