Nederlandse Goliath Games koopt Pressman

Redactie team, Brookz | August 5, 2014

Strategische overname

Goliath Games is opgericht in het Gelderse Hattem door Adi Golad, die ruim dertig jaar eerder doorbrak met het bordspel Rummikub. Inmiddels zijn er van dat populaire spel meer dan 50 miljoen exemplaren van verkocht. Het Nederlandse bedrijf is uitgegroeid tot één van de grootste Europese spelers met een assortiment van ruim tweehonderd spellen en speelgoed, die in ruim 75 landen worden verkocht.

Door de strategische overname van Pressman Toy Corporation is Goliath Games - naar eigen zeggen - het grootste speelgoed- en spellenbedrijf in Noord-Amerika. De onderneming uit de Verenigde Staten is vooral bekend van de spellen Mastermind, Who Wants To Be A Millionaire en Let’s Go Fishin’. Pressman Toy Corporation blijft voorlopig onder eigen naam opereren.  

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen