Nederlandse ShopVIP in Belgische handen

2011 M10 17

De bedrijfsovername vindt plaats door middel van een aandelenruil. De bestuurders Bram Jan Streefland en Gavin Dresselhuis krijgen in ruil voor de deal een minderheidsbelang in Cameleon. 

Groupon

ShopVIP boekt dit jaar naar verwachting een omzet van 5 miljoen euro. Via een vergelijkbaar principe als dat van aanbiedingensite Groupon kunnen de geclaimde 500.000 leden er met korting kleding kopen.

Vorig jaar sleet de site op deze manier 150.000 kledingstukken van in totaal 150 merken. Cameleon, met een jaaromzet van 45 miljoen euro een paar maten groter dan ShopVIP, heeft behalve een aantal reguliere winkels ook een besloten site, Snapstore.be. Hier houden 900.000 leden zich op de hoogte van aanbiedingen van restpartijen kleding. 

Consolidatieslag

Met de uitwisseling van aandelen ontstaat een sterkere speler. ‘De consolidatie is al voorzichtig begonnen in deze markt’, aldus Streefland tegen Emerce. ‘Eerst hebben Amazon en eBay hun moves gedaan. En nu zie je dat de kleinere partijen hier en daar omvallen. Je moet een keuze maken. Ik denk dat wij ons met deze zet, Europees gezien, erg sterk maken.’

Uitbreiding naar andere landen dan die in de Benelux staat niet op het programma. Streefland: ‘We zijn hier de grootste, dan is het de kracht om dat zo te houden.’

artikel delen

Snel en succesvol uw bedrijf verkopen?

Anoniem je bedrijf verkopen via Brookz

Plaats een anoniem verkoopprofiel op Brookz en bereik in korte tijd meer dan 20.000 potentiële kopers!