Noren stappen in Nederlandse Absolutely Independent

Redactie team, Brookz | January 21, 2014

Bedrijfsverkoop

Patty Geneste richtte in 1996 het bedrijf Absolutely Independent op. De tv-formatontwikkelaar kende de grootste successen met formats als Spoorloos, Het Familiediner en The Phone. Nordic World is een Noorse distributeur van de omroepen TV2 Noorwegen en TV4 Zweden.
 

'Wij zijn een onafhankelijk bedrijf en hebben geen productiefaciliteit’, zegt Geneste over de gedeeltelijke bedrijfsverkoop tegen Adformatie. ‘Nordic World is ook met die gedachte opgezet. Organische groei in onze businessmodellen is lastig, omdat we allebei afhankelijk zijn van format fees. Met de overname ontstaat er een groot creatief distributiebedrijf dat wereldwijd de beste match kan creëren tussen format en tv-producent of zender.'

Hoe groot het aandelenbelang is dat de Noren overnemen, is niet bekend. Wel behoudt verkopende ondernemer Geneste een actieve leidinggevende rol bij Absolutely Independent en krijgt ze een stoel in het bestuur van Nordic World.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen