NykampNyboer volledig op eigen benen

Redactie team, Brookz | June 14, 2011

Het Oldenzaalse bedrijf regelt de huisstijl voor ondernemingen, waaronder KPN, Heineken en Volkswagen.

Management buy-out

De reden om Friesland Bank Participations uit te kopen, is de ambitie om internationaal uit te groeien tot een sterke speler. 'Friesland Bank kan ons daar niet bij helpen', zegt directeur Marc Cloosterman van NykampNyboer tegen Het Financieele Dagblad. De relatie tussen NykampNyboer en Friesland Bank Participations stamt uit 2005, toen het leidinggevende trio via een management buy-out het bedrijf overnam.

Het management had tot nu toe een aandelenbelang van 51 procent in NykampNyboer, terwijl de Friese investeringsmaatschappij het overige percentage in handen had. 'Het past in onze strategie om na zes jaar een deelneming te gelde te maken', vertelt investment director Willem Bonvanie van Friesland Bank. 

Bedrijfsovernames

De strategie van NykampNyboer is gericht op versterking van de internationale positie de komende jaren door het doen van bedrijfsovernames. Daarom heeft het Overijsselse bedrijf een holding opgericht die licensies verstrekt aan franchisenemers in het buitenland. NykampNyboer overweegt om op korte termijn franchisenemers in Noord-Amerika en het Verre Oosten in te lijven.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen