Olympia Nederland overgenomen door Avedon Capital

Redactie team, Brookz | March 22, 2016

Zesde uitzendorganisatie

Olympia is de zesde uitzendorganisatie van Nederland met een omzet van bijna 300 miljoen euro en een landelijk dekkend kantorennetwerk. In 2010 moest het bedrijf nog gereden worden gered uit een faillissement. NIBC werd dat jaar onbedoeld eigenaar van Olympia Nederland toen de Duitse moeder omviel. Dat gebeurde door omzetting van schuld in aandelen.

Grootste franchisenemer

De overname is de kroon op het werk van de 33-jarige Dimitro Yocarin. Hij begon is 2001 als uitzendkracht en was inmiddels als eigenaar van de vestigingen in Amersfoort en Utrecht en sinds 2010 van de filialen in Amsterdam. Daarmee was Yocarin al de grootste franchisenemer van Olympia.

Groei

De deal moet de weg vrijmaken voor verdere groei en een einde maken aan een slepend intern conflict. Sinds 2014 hangt de onderneming een collectieve claim van franchisenemers boven het hoofd. De holding zou hen jarenlang te hoge kosten in rekening hebben gebracht. Maar volgens Yocarin is met deze overname ook de collectieve claim van de baan. Franchisenemers zijn volgens hem overstag gegaan doordat de deal perspectief biedt op groei. Daarbij is met franchisenemers afgesproken dat zij een klein economisch belang verwerven in het moederbedrijf, zodat ze extra profiteren van eventuele toekomstige groei.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen