Omnivent koopt koeltechnisch installatiebedrijf

Redactie team, Brookz | October 10, 2011

Door de bedrijfsovername heeft Omnivent alle kennis en techniek in eigen huis om een totaaloplossing te bieden in ventilatie-, klimaat- en bewaartechnieken.

Strategische overname

De strategische overname van een koeltechnisch specialist was één van de speerpunten binnen de strategie van Omnivent. ‘Wereldwijd verwachten onze klanten steeds meer dat wij een totaaloplossing kunnen bieden’, legt eigenaar Luuk Salomons uit. ‘Voorheen huurden we voor de koeltechnische vraagstukken externe specialisten in. Met de bedrijfskoop van MB Koeltechniek is dit niet langer nodig.’

De verwachting is dat MB Koeltechniek haar omzet in een aantal jaren zal verdubbelen. Met name de ULO (Ultra Low Ozygen) specialisatie en de eigen productie van chillers zijn voor Omnivent interessant. MB Koeltechniek zal als zelfstandige onderneming in de markt actief blijven. De oud-eigenaar van MB Koeltechniek blijft de komende jaren bij de onderneming betrokken.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen