Ondernemer (70) koopt verkocht bedrijf terug

Redactie team, Brookz | August 23, 2013

Strategische overname

Het huidige economische klimaat heeft er voor het Britse GSH Group toe geleid dat zij het faillissement heeft aangevraagd voor haar activiteiten op het Europese vasteland. De activiteiten op het Europese vasteland waren al een aantal opeenvolgende jaren fors verliesgevend, waarna een faillissement onafwendbaar bleek.
 

In het faillissement van GSH Netherlands is de gezonde dochtervennootschap Utilitec meegezogen. Na een snelle analyse van de onderneming bleek dat een doorstart een zeer reële optie was en is na onderhandelingen met de curatoren de doorstart dan ook kort na het faillissement geëffectueerd. Voormalig oprichter Aaldert Postma is eigenaar van Mandersloot Installaties, waardoor beide bedrijven na de strategische overname elkaar goed aanvullen op het gebied van kennis, klantenportfolio en personeel.

Bedrijfsverkoop

In 2008 verkocht Postma zijn bedrijf Utilitec aan het Britse GSH Group. ‘Aan de ene kant merkte ik dat we als bedrijf een beetje bleven hangen. Er gingen een paar grote opdrachten aan onze neus voorbij omdat we qua financiële slagkracht net te klein waren. Aan de andere kant was mijn leeftijd natuurlijk ook reden om eens een keer serieus na te denken over mijn eigen bedrijfsverkoop.’
 

April 2008 werd het verkoopproces opgestart en op 22 juli van dit jaar zat Postma bij de notaris. ‘Het is heel snel gegaan en eerlijk gezegd had ik het daar best moeilijk mee. Ik moet er nog steeds een beetje aan wennen.’ Gelukkig voor Postma is het nog niet gelijk einde oefening. Als onderdeel van een earn-outregeling blijft hij in principe nog drie jaar als directeur aan het Utilitec verbonden. ‘Voorlopig is het nog business as usual, maar ik ga nu wel langzaam afbouwen. Ik ga het komende jaar mijn opvolger inwerken en mezelf langzaam overbodig maken. Dan is het ook wel mooi geweest.’

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen