Ondernemer verkoopt bedrijf MCA aan strategische koper

Redactie team, Brookz | December 8, 2014

Bedrijfsverkoop

MCA is een leverancier van elektrische- en mechanische aandrijfcomponenten, zoals frequentieregelaars, elektromotoren en lineaire aandrijvingen. Naast het leveren van componenten heeft het Varsseveldse bedrijf zich gespecialiseerd in de ontwikkeling van maatwerk applicatiesoftware voor de frequentieregelaars.

Tijdens de bedrijfsverkoop werd Waaijman bijgestaan door overnameadviseur Factor Bedrijfsovernames. ‘Voor mij was het belangrijk dat ik tijdens het gehele overnametraject gewoon mijn eigen ding kon doen’, legt hij zijn keuze uit. ‘Het bedrijf en de omzet mag niet lijden onder de vele gesprekken die gevoerd moeten worden. Ik heb verstand van aandrijvingen en besturingen, niet van het verkopen van een bedrijf.’

Overnamekandidaat

Koper Biesheuvel Groep is bekend als distributeur van mechanische componenten en producten voor de industriële markt. De afgelopen jaren deed de onderneming al diverse bedrijfsovernames, zoals Peters, Steenhuis, Eku de Poel en Molenberg Aandrijftechniek. Met de overname van MCA zet de Biesheuvel Groep een nieuwe stap; het betreedt nu ook de OEM- en projectenmarkt en zet een eerste stap richting systeemintegratie en -mechatronica.

‘Wanneer het juiste moment is om je bedrijf te verkopen als je geen opvolgers hebt, geen idee’, vertelt verkopende ondernemer Waaijman. ‘Maar ik weet wel dat veel ondernemers te lang wachten en het onderste uit de kan willen halen. Als een geschikte overnamekandidaat zich meldt, moet je in gesprek gaan. Als vervolgens het gevoel over de totale deal goed is, dan raad ik aan om niet te lang te wachten, maar de knoop doorhakken.’

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen