Ondernemer verkoopt kappersconcern aan investeerder

Redactie team, Brookz | April 2, 2013

Bedrijf verkopen

Angelier richtte in 1974 het bedrijf Wave International op, dat uitgroeide tot een landelijke keten van 180 vestigingen met de franchiseformules Cosmo Hairstyling, Team Kapsalon en Hairmixx. Inmiddels is het  concern marktleider in de Nederlandse kappersbranche, met een omzet van ongeveer 50 miljoen euro.
 

De ondernemer was in een eerder stadium al teruggetreden uit de dagelijkse leiding. Nu vind Angelier het tijd voor ‘nieuw leiderschap om de onderneming naar een nieuwe fase te brengen’. Hij verkoopt het bedrijf aan investeringsmaatschappij Nobel Capital Partners.

Bedrijfsovername

‘De consolidatie die in de sector is ingezet, zal voortduren’, zegt Pieter Schroeder van de Amsterdamse investeerder over de bedrijfsovername. ‘In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk zijn ze in dat opzicht veel verder.’ Nobel Capital Partners is een jonge investeringsmaatschappij gericht op middelgrote Nederlandse bedrijven.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen