One of A Kind Technologies neemt VIMEC over

2015 M01 26

Strategische overname

One of A Kind Technologies is een onafhankelijk Nederlands bedrijf en eigenaar van high tech bedrijven met complementaire technologie en individueel groeipotentieel. Met de overname van VIMEC zet het high tech bedrijf uit Eindhoven een belangrijke stap in de realisatie van haar doelstelling, het creëren van een groep technologie bedrijven met een onderlinge samenhang en een sterk autonoom profiel. One of A Kind Technologies groeit door deze bedrijfsovername van 20 naar 35 medewerkers. De directie verwacht dat de omzet en winstgevendheid verder toeneemt in 2015. In 2012 kocht het bedrijf reeds Beltech, een toonaangevende speler in industriële automatisering met vision technologie.

Bedrijfsverkoop

VIMEC heeft meer dan 20 jaar ervaring in het ontwikkelen van meet- en inspectiemachines voor farmaceutisch glas, met installaties wereldwijd. VIMEC wordt gezien als de wereldwijde leider in haar vakgebied. De bedrijfsverkoop aan One of A Kind Technologies maakt het VIMEC mogelijk om verder te groeien en te innoveren. Samen met Beltech kunnen beide bedrijven nieuwe markten ontwikkelen en optimaal gebruik te maken van elkaars expertise in mechatronica, optica en software ontwikkeling.

Buy, Build & Sustain

Volgens One of A Kind Technologies CEO, Alex Kind is de acquisitie van VIMEC onderdeel van de 'Buy-Build-and-Sustain' strategie en vloeit voort uit de  ambitie om een unieke groep van hoogwaardige technologiebedrijven op te bouwen, gericht op duurzame en winstgevende groei. De heer Istvan Fehervari blijft deel uitmaken van de directie van VIMEC en zal zich in de toekomst concentreren op het gebied van technologie en innovatie.

artikel delen

Snel en succesvol uw bedrijf verkopen?

Anoniem je bedrijf verkopen via Brookz

Plaats een anoniem verkoopprofiel op Brookz en bereik in korte tijd meer dan 20.000 potentiële kopers!