Redactie team, Brookz | February 5, 2016

Bundeling krachten

Opiness is er sinds december 2014 in geslaagd ruim twee miljoen ervaringen van klanten van dienstverleners te publiceren, terwijl Wugly sinds 2010 800.000 recensies over retailers verzamelde. Door de bundeling van krachten kunnen consumenten straks op één site terecht om naar bedrijven te zoeken.

Uitkopen aandeelhouders

Wugly had twee aandeelhouders, Sanoma Ventures en Frank Quix, directeur van onderzoeksbureau Q&A en oprichter van Wugly. De participatie met Sanoma is voor een niet nader genoemd bedrag beëindigd. Ook Quix laat zich uitkopen, deels in geld en deels in aandelen Opiness. Andere aandeelhouders van Opiness zijn onder meer Bas Rasker, oprichter van reiswebsite Zoover, Govert Janssen, oprichter van tevredenheidonderzoeksbureau Tevreden, en Linda Schulde van Preferenso, later Opiness.

Sponsored posities

Wugly en Opiness zijn spin-offs van succesvolle bedrijven als Q&A-research en Zoover. Opiness claimt een onafhankelijk onlineplatform te zijn voor consumenten. Volgens directeur Linda Schulte staat dat niet op gespannen voet met plannen om bedrijven tegen betaling toe te staan digitale ‘koopknoppen’ of andere bedrijfsinformatie op Opiness toe te voegen. ‘Zolang maar volstrekt duidelijk is dat de betaalde toegevoegde waarde over bedrijven op 'sponsored' posities staat’, aldus Schulte.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen


Nieuwste bedrijven te koop ontvangen?

Inschrijving Brookz nieuwsbrief
Schrijf je in voor de Brookz nieuwsbrief en ontvang tweemaal per week het nieuwste bedrijvenaanbod in je inbox!
 
Reden interesse