Oprichters Bliep zelfstandig verder na management buy-out

Redactie team, Brookz | January 15, 2013

Bedrijfsovername

Bliep is een online telecomprovider met betaaldiensten die zich richt op jongeren; zij kunnen onbeperkt internetten en sms'en voor 50 cent per dag. Het bedrijf is enkele jaren geleden opgericht door Joost van der Plas en Jochem Wieringa met behulp van het investeringsfonds van TMG.
 

Na een succesvolle start verschilt de groeivisie van de oprichters met de opvatting van eigenaar TMG. Samen met de twee investeerders Twan Cats en Danny Gorter wordt een management buy-out gerealiseerd.
 

‘Met deze bedrijfsovername hoeven we niet meer rekening te houden met de verplichtingen en beperkingen van een groot beursgenoteerd bedrijf’, staat in het persbericht. ‘Dit betekent dat Bliep nu eigendom is van mensen die écht van het bedrijf houden. Mensen die dagelijks bezig zijn met het verbeteren van het product en het merk. Mensen die als geen ander geloven dat jongeren het verschil kunnen maken.’

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen