OrangeGas verkoopt meerderheidsbelang

2012 M03 1

Aandelen

GP Groot en Stichting DOEN hebben een aandelenbelang genomen in het bedrijf OrangeGas. OrangeGas investeert in een landelijk dekkend netwerk van Groengas tankstations in Nederland en realiseert en exploiteert deze tankstations zelfstandig en in samenwerking met verschillende regionale oliehandelaren en tankstation ondernemers.

 

Dankzij 4,1 miljoen euro subsidie van Agentschap NL heeft OrangeGas de bestaande groengasvulpunten kunnen bouwen. Maar dit soort bedragen zijn onder het huidige kabinet niet te te verwachten, zegt Pelle Schlichting van OrangeGas in het FD. 'Deze regering heeft duurzaam niet hoog in het vaandel staan.' 

Bedrijfsovername

De gedeeltelijke bedrijfsovername van Stichting Doen, het goededoelenfonds van drie loterijen, en GP Groot is vorige week getekend. De Stichting Doen krijgt 20 procent van de nieuw uit te geven aandelen en GP Groot neemt een belang van 40 procent. Oprichters Marcel Borger en Pelle Schlichting hebben samen een belang van 40 procent. Volgens het FD is sinds de oprichting van OrangeGas in 2008 ruim 10 miljoen euro in het bedrijf gestoken.

artikel delen

Snel en succesvol uw bedrijf verkopen?

Anoniem je bedrijf verkopen via Brookz

Plaats een anoniem verkoopprofiel op Brookz en bereik in korte tijd meer dan 20.000 potentiële kopers!