OrangeGas verkoopt meerderheidsbelang

Redactie team, Brookz | March 1, 2012

Aandelen

GP Groot en Stichting DOEN hebben een aandelenbelang genomen in het bedrijf OrangeGas. OrangeGas investeert in een landelijk dekkend netwerk van Groengas tankstations in Nederland en realiseert en exploiteert deze tankstations zelfstandig en in samenwerking met verschillende regionale oliehandelaren en tankstation ondernemers.

 

Dankzij 4,1 miljoen euro subsidie van Agentschap NL heeft OrangeGas de bestaande groengasvulpunten kunnen bouwen. Maar dit soort bedragen zijn onder het huidige kabinet niet te te verwachten, zegt Pelle Schlichting van OrangeGas in het FD. 'Deze regering heeft duurzaam niet hoog in het vaandel staan.' 

Bedrijfsovername

De gedeeltelijke bedrijfsovername van Stichting Doen, het goededoelenfonds van drie loterijen, en GP Groot is vorige week getekend. De Stichting Doen krijgt 20 procent van de nieuw uit te geven aandelen en GP Groot neemt een belang van 40 procent. Oprichters Marcel Borger en Pelle Schlichting hebben samen een belang van 40 procent. Volgens het FD is sinds de oprichting van OrangeGas in 2008 ruim 10 miljoen euro in het bedrijf gestoken.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen