Oudste familiebedrijf van Nederland noodgedwongen verkocht

Redactie team, Brookz | April 19, 2013

Bedrijfsverkoop

Touwfabriek G. van der Lee produceert en distribueert hoogwaardige touwen van natuurlijke en synthetische vezels voor de offshore-, scheepvaart- en defensie-industrie. Er wordt onder andere abseiltouwen voor de elite-eenheden van het Britse leger gemaakt.
 

‘Wij zijn erg tevreden met deze bedrijfsverkoop’, zegt directeur Erik van Broekhuizen van Touwfabriek G. van der Lee. ‘Door deze strategische overname blijft de kennis en eeuwenoude traditie van ons bedrijf behouden en is ons voortbestaan en groei voor langere tijd gewaarborgd.’

Bedrijfsovername

Koper Hendrik Veder Group is een Europese producent en distributeur van staalkabelproducten voor de offshore, maritieme en industriële sector. Het bedrijf is een participatie van Active Capital Company, een investeringsmaatschappij met deelnemingen in Nederlandse productie- en handelsbedrijven.
 

‘De strategische overname van G. van der Lee’s vakmanschap in touwproductie aan de expertise van Hendrik Veder Group in staalkabelproductie creëert een combinatie die een breed assortiment aan hoogwaardige kabels kan aanbieden aan haar klanten’, aldus directeur Berend Reinink van Hendrik Veder Group.
 

Aardig om te weten: momenteel is Koninklijke Tichelaar Makkum het oudste familiebedrijf (373 jaar in de familie Tichelaar) van ons land.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen