Overname bedrijf SnowPlanet afgeketst na due diligence

Redactie team, Brookz | May 9, 2014

Due diligence

Begin dit jaar kondigde SnowWorld de overname van SnowPlanet, een indoor skifaciliteit, voor 5,6 miljoen euro aan. De intentieovereenkomst lag op 28 januari op tafel, maar na een intensief due diligence is besloten van de bedrijfsovername af te zien. Op basis van het boekenonderzoek is onder meer geconcludeerd dat de acquisitie niet de beoogde bijdrage aan de (aandeelhouders-)waarde van SnowWorld zal leveren.

 

‘Wij hebben vanaf het begin duidelijk gemaakt dat er nog een boekenonderzoek moest plaatsvinden’, zegt chief financiel officer Wim Moerman tegen persdienst AFN. ‘Daarna hebben wij geen overeenstemming kunnen bereiken.’

 

Overnameprooi

Waarop de overname afketst, wil de financieel directeur niet aangeven. Evenmin kon hij een inschatting geven van de kosten die SnowWorld voor de mislukte overname heeft gemaakt. Moerman:  ‘Er is veel tijd in gaan zitten, maar we hebben het hoofdzakelijk met ons eigen team gedaan.’

 

Inmiddels bekijkt SnowWorld alweer nieuwe overnameprooien van bestaande ski-faciliteiten in Europa. Het beursgenoteerde bedrijf stelt daarbij dat de ondernemingen een goede ligging (voldoende inwoners en skiërs is in de omgeving van de faciliteit), mogelijkheden om up te graden naar het SnowWorld service- en belevingsniveau, goed cashflow-genererend vermogen en een positieve bijdrage aan de winst per aandeel moet hebben.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen